Vår gratis-app förenklar ditt bilägande året om!

26 juni 2014 18:37 Opus Bilprovning-app

Med vår nya app får du tillgång till en rad tjänster som gör ditt fordonsägande både enklare, säkrare och roligare. Gå direkt till Google Play eller App Store  och ladda ner den helt gratis.

   

Få en påminnelse direkt i telefonen när det är dags för besiktning

Du kan snabbt och enkelt lägga in alla dina fordon så att du får påminnelser om när det är dags för besiktning. Då hinner du boka besiktningen i god tid i förväg och slipper stressa. Du kan också boka besiktning och kontakta vår kundtjänst direkt via appen.

Företag får tillgång till en besiktningsportal där de kan hålla reda på samtliga fordon i sin fordonspark, vilket gör det lättare att se till att de alla är besiktade. Detta är särskilt smart för tyngre fordon där väntetiderna är något längre än för personbilar och andra lätta fordon.

   

Direkt hjälp vid olyckor

Om du råkar ut för eller ser en olycka kan du direkt få hjälp via vår app. Det finns en direktknapp för att ringa 112 och appen ger dig tips om hur du kan gå tillväga för att identifiera var du befinner dig. Det går även att få din direkta GPS-position, vilket gör det lättare när du talar med larmcentralen för att förklara var olyckan har skett. Appen ställer också viktiga frågor som kan vara bra att upplysa personen du talar med på larmcentralen om.

I appen finns en speciell knapp för viltolyckor. Många gånger händer det att ett djur springer vidare när det blir påkört, men det är viktigt att du ändå kontaktar larmcentralen för att rapportera detta så att viltskyddet kan komma ut och undersöka om de kan hitta djuret. Detsamma gäller om djuret har dött. Någon måste veta var det ligger och komma och ta hand om det. Även där kan du få hjälp med att ange den exakta positionen och rapportera händelsen.

   

Köp och sälj bil med det digitala köpeavtalet/kvittot

Du hittar tips och dokument som kan vara användbara vid köp eller försäljning av fordon. Bland annat så innehåller appen ett digitalt köpeavtal som kan vara bra att använda för att verkligen få med alla viktiga punkter och sedan skicka vidare ett snyggt köpeavtal på mail till både köparen och säljaren.

  

Underhåll, tips och information

Appen påminner dig om när det är dags att byta till sommar- respektive vinterdäck, så att du slipper onödiga böter. Vi ger dig bland annat tips kring hur du bäst lastar din bil inför längre resor, håller koll på däcktrycket och liknande enklare service. Information kring vilka fordon du får framföra med din körkortsbehörighet hittar du också.

Skoj för hela familjen

Sist, men inte minst, hittar du ett antal roliga lekar som familjen kan ägna sig åt på längre resor. Det kan vara tråkigt när man åker långa sträckor, så lite underhållning för att alla ska hålla sig pigga och glada på resan är alltid bra.

   

Har vi missat något?

Ladda ner appen och testa den själv nu, samt skriv en recension så att vi kan fortsätta att göra den ännu bättre!