NYHETER

Slutsiffra 5 välkommen in på besiktning

8 maj 2017 13:15
Opus Bilprovning - besiktning av slutsiffra 5
Du som har ett lätt fordon (personbil, lätt buss eller lätt lastbil) med slutsiffra 5 i ditt registreringsnummer är nu välkommen in på besiktning hos oss på Opus Bilprovning!

Du som har ett lätt fordon (personbil, lätt buss eller lätt lastbil) med slutsiffra 5 i ditt registreringsnummer är nu välkommen in på besiktning hos oss på Opus Bilprovning! Slutsiffra 5 har besiktningsperiod mellan 1 maj och 30 september. Den 1 oktober inträder körförbud om du inte har besiktat ditt fordon innan dess. Om du är husbil- eller husvagnsägare och ska boka kontrollbesiktningen rekommenderar vi att du passar på att boka tilläggsbesiktningar såsom gasolkontroll eller fukttest, så är du redo inför campingsäsongen.

Här kan du boka din besiktning, om du föredrar att boka på telefon eller har några frågor är du välkommen att ringa vår kundtjänst på 0775-500 300.
 

Slutsiffra 3 har besiktningsperiod januari till maj

Lätta fordon, personbil, lätt lastbil eller buss med slutsiffra 3 har besiktningsperiod mellan januari och maj. Det börjar alltså bli hög tid att boka besiktning om du inte har gjort det ännu. Körförbudet inträffar den 1 juni om fordonet inte besiktas innan dess. 
 

Längre mellan besiktningarna för motorcyklar, släp och entusiastfordon

Motorcyklar, lätta släpfordon såsom husvagnar, hästtransporter, båtsläp samt hobbyfordon (bilar som är minst 30 år gamla) behöver bara genomgå kontrollbesiktning senast 24:a månader efter föregående besiktning. Här utgår besiktningsperioden från när fordonet besiktades senast. Det betyder att du kan förskjuta besiktningen med några månader, vilket till exempel kan vara praktiskt inför en försäljning. Ett nybesiktat fordon brukar ge ett bättre pris då köparen vet att det nyligen har kontrollerats.

Det är även praktiskt att kunna förskjuta besiktningsperioden på släpvagnar så att du kan besikta dragbil och släp samtidigt. Du kan boka besiktning för båda fordonen samtidigt i vårt bokningssystem. Så spar du tid, pengar och utsläpp då du bara behöver åka till oss en gång.

Här kan du läsa om när ditt fordon ska besiktas första gången efter att den har tagits i bruk.

Ett alternativ till att besikta fordonet kan vara att istället göra ett av Opus Fordonstester. Här får du ett detaljerat protokoll som beskriver fordonets skick.