Slutsiffra 5

5 maj 2015 15:40 bilprovning-app

Du som har ett slutsifferstyrt fordon med slutsiffra 5 i registreringsnumret är nu välkommen förbi för din årliga kontrollbesiktning. Besiktningsperioden för slutsifferstyrda fordon - det vill säga lätta personbilar, lätta bussar och lätta lastbilar - är indelad i olika besiktningsperioder över året där man har ett antal månader på sig att genomföra besiktningen. Slutsiffra 5 kan du besikta från 1 maj till 30 september, men vi rekommenderar förstås att du gör det så tidigt som möjligt (inom besiktningsperioden) för att slippa riskera körförbud.

   

Kom in till oss när det passar dig

Kom förbi hos oss på Opus Bilprovning redan idag! Alla våra stationer erbjuder drive-in-besiktning så att du slipper boka tid i förväg. Sök upp en station i din närhet och se om de har drive-in idag, sen är det bara att åka dit. Drive-in kostar bara en hundring extra och betalar gör du med kort. Alla Opus Bilprovnings stationer är kontantfria.

   

Boka online och i appen

Att boka tid för besiktning är förstås lika enkelt. Gå direkt till ​https://bilprovning.se/, fyll i registreringsnumret, välj station och tid och sen är det bara att bekräfta och betala direkt online. Bra att veta är att flera av våra stationer har extra öppet på kvällar och helger för att göra din bilbesiktning enklare och mer lättillgänglig. Nu under våren och sommaren har flera stationer öppet hus på helgdagar för att göra det ännu lättare för dig att hitta en tid som passar.

   

Kom ihåg när alla dina fordon ska besiktas

Påminnelsefunktionen i appen har blivit ännu bättre. Nu kan du lägga in flera fordon så att du får påminnelse för vart och ett i god tid varje gång det är dags för besiktning. Det är extra praktiskt om du har flera fordon och om några av dem bara behöver besiktas vartannat år, såsom motorcyklar och husvagnar.

Apropå husvagnar - kom gärna förbi hos oss och gör en gasolkontroll innan du ger dig ut på semester. Testet ger dig extra trygghet genom att ditt gasolsystem får en ordentlig genomgång för att försäkra dig om att inget läcker eller är slitet och bör bytas ut. Ett fukttest är också en bra investering för att se till att ditt fordon är tätt och att det inte finns fuktbildning i det.