NYHETER

Slutsiffra 4 får körförbud 1 juli

8 juni 2015 07:07
Mc-besiktning hos Opus Bilprovning
Har din personbil eller lätta lastbil slutsiffra 4 i registreringsnumret börjar det bli hög tid för att genomföra din bilbesiktning. Den 1 juli får ditt fordon annars körförbud. Passa på att boka en tid redan idag så att du vet att det hinns med i tid.

Har din personbil eller lätta lastbil slutsiffra 4 i registreringsnumret börjar det bli hög tid för att genomföra din bilbesiktning. Den 1 juli får ditt fordon annars körförbud. Passa på att boka en tid redan idag så att du vet att det hinns med i tid.

Vi garanterar alltid besiktning inom 48 timmar för lätta fordon. Om du inte hittar en passande tid på någon av våra stationer i din närhet är det bara att du ringer oss på 0775-500 300 så hjälper vi dig att hitta en lösning. Alla våra stationer erbjuder Opus Drive-In där du inte behöver boka tid i förväg. Precis som det låter är det bara att du svänger förbi hos stationen när det är angivet att de har öppet för drive-in. Alla våra stationer erbjuder drive-in under stationens öppettid och drive-in status hittar du på stationssidan. I den vänstra kolumnen vid sökresultaten ser du de stationer som har drive-in idag. Visas en grön bock så är det öppet, är figuren orange så är det stängd. De gula markeringarna visar våra nya stationer som kommer att öppna under året.

 

Redan fått körförbud?

Vi ser till att du får besiktningen genomförd samma dag. Du kan lämna in din bil innan klockan 09.00 på morgonen på någon av våra stationer så genomför vi kontrollbesiktningen under dagen. Du kan sedan hämta upp den innan stängningsdags. Ingen bokning behövs och tjänsten kostar endast 495:-

 

Kom ihåg med hjälp av appen

Appen "Opus Bilprovning" ger dig möjlighet att lägga till dina fordon för att få påminnelser om att boka besiktning i god tid i förväg varje år. Det går dessutom att boka en tid direkt i appen vilket gör att du snabbt och enkelt kan hitta en tid och betala din besiktning direkt i mobilen så snart du får påminnelsen. Sen är det bara att åka till besiktningsstationen på den valda dagen och tiden.

Du som inte har någon smartphone kan förstås lägga till din e-postadress och/eller ditt mobilnummer på förstasidan på vår hemsida för att årligen få inbjudan för oss när det börjar bli dags för besiktning av ditt fordon.

 

När ska mitt fordon besiktas?

Slutsifferstyrda personbilar och lätta lastbilar ska besiktas årligen inom den besiktningsperiod som gäller enligt slutsiffran i registreringsnumret. För nya fordon gäller att en bil ska besiktas 34 månader från när den först togs i bruk. Andra besiktningen sker sedan två år senare. Därefter ska bilen besiktas varje år.

Personbilar och lätta lastbilar som klassas som Hobbyfordon, och som är över 30 år gamla ska besiktas vartannat år. Detsamma gäller även för motorcyklar, husvagnar och släpvagnar.

Fordon som är av årsmodell 1950 eller äldre klassas som veteranfordon. Det krävs att de har en godkänd kontrollbesiktning som är gjord efter den 1 januari 1991. Sen blir de besiktningsbefriade. Dock så rekommenderar vi ändå att man regelbundet genomför någon form av diagnostiskt test, till exempel Opus Fordonstest, för att vara säker på att de är i trafiksäkert skick.

 

Lär dig mer

På vår hemsida under sektionen "Frågor och Svar" hittar du mycket matnyttig information kring vad vi kontrollerar vid en besiktning, information kring hur du tolkar informationen på besiktningsprotokollet, krav på däck, listor med saker som är bra att kontrollera innan du åker för att besikta bilen och mycket mer. Vi på Opus Bilprovning finns här för att ge dig en bättre upplevelse och en bättre bilprovning!