NYHETER

Slutsiffra 3 i registreringsnumret?

18 januari 2016 08:18
Opus nyheter - slutsiffra 3
​Nu är vi mitt i januari och då passar vi på Opus Bilprovning på att påminna om att du som har ett lätt fordon (personbil, lätt lastbil eller lätt buss) med slutsiffra tre i registreringsnumret är välkommen in för besiktning.

Nu är vi mitt i januari och då passar vi på Opus Bilprovning på att påminna om att du som har ett lätt fordon (personbil, lätt lastbil eller lätt buss) med slutsiffra tre i registreringsnumret är välkommen in för besiktning. Lätta fordon med slutsiffra tre har besiktningsperiod från januari till maj och får körförbud den 1 juni om de inte besiktas innan dess. Det kan låta som att det är lång tid kvar, men det är alltid bra att vara ute i god tid med att besikta bilen.

Hos oss är det enkelt att få en besiktningstid. För lätta fordon har vi en besiktningsgaranti som säger att du ska få en tid inom 24 timmar. Gör enkelt en sökning på någon av de stationer som ligger i din närhet i vårt bokningssystem eller boka direkt i vår app via din mobila enhet. Om du ändå inte skulle hitta en tid som passar - ring vår kundtjänst på 0775-500 300 så hjälper vi dig!

   

100% Klimatkompenserat

Om du skulle ha missat det vi skrev om förra veckan kommer här en kort sammanfattning: Opus Bilprovning är sedan 1 januari 2016 ett 100% klimatkompenserat företag. Det innebär att vi klimatkompenserar hela vår verksamhet, till och med för din resa till besiktningsstationen. För att ännu bättre kunna uppskatta hur långa dessa resor faktiskt är kommer vi under året att genomföra utökade kundundersökningar som används i kombination med de data vi redan har från bland andra Transportstyrelsen, branschen och våra tidigare undersökningar bland kunder.

Opus Bilprovning har valt att investera i projekt som är certifierade enligt Plan Vivo och/eller Gold Standard för att klimatkompensera hela verksamheten. Projekten består av åtgärder som minskar utsläpp av växthusgaser, till exempel genom att skydda existerande och plantera ny regnskog, utbyggnad av förnyelsebar energiproduktion och energieffektivisering i olika verksamheter. Samtliga projekt som Opus Bilprovning har valt står under FN-tillsyn eller annan opartisk och systematisk granskning. Genom att besikta hos oss bidrar du till en bättre och grönare framtid för både dig själv och andra.

   

Vintertips för säkrare och miljövänligare körning

En annan viktig del av vårt miljöarbete är rådgivning. Så här på vintern när det är riktigt kallt är det viktigt att köra rätt både för säkerheten och för att minska utsläppen.

Vårt första tips för att minska utsläpp är givetvis att använda motorvärmare. Stora mängder utsläpp beror på kalla motorer som körs korta sträckor. En motor arbetar inte effektivt förrän den är varm. Därför är det bra att se till att den är varm redan innan du börjar köra. En timer som sätter igång motorvärmaren omkring en timme innan du brukar åka till jobbet brukar vara lagom om det är några minusgrader.

För säker körning på hala vintervägar, se till att vinterdäcken är i gott skick (helst minst 5 mm mönsterdjup i huvudmönstret) och sätt bästa däcken bak om ett par är i sämre skick. Bromsa alltid i god tid när du är på väg mot en korsning eller rondell. Att praktisera sparsam körning hjälper dig inte bara att spara pengar och minska utsläppen, genom den planerade körningen blir färden även säkrare.

Kör försiktigt på vintervägarna!