​Slutsiffra 3 får körförbud 1 juni

18 maj 2015 07:00

Du som har slutsiffra 3 i registreringsnumret bör se till att besikta ditt lätta fordon före den första juni för att undvika körförbud.

Ibland kan det vara mycket att stå i och svårt att hinna med att boka en tid. Ditt schema kanske är olika från vecka till vecka eller så har du svårt att komma ifrån under kontorstid. För att lösa det problemet har vi på Opus Bilprovning ofta kvälls- och helgöppet så att du ska kunna hitta en tid som passar just dig. Vi erbjuder också drive-in på alla våra stationer så att du kan komma förbi utan att boka tid i förväg.
​   

Besiktning där du är
Kom ihåg att du kan besikta ditt fordon på valfri Opus Bilprovning-station i landet. Även om du är på resa går det bra att besikta där du befinner dig när du väl har tid. Processen och kriterierna är likadana hos varje station och normalt sett tar en besiktning cirka 20 minuter. Det brukar gå att få en besiktningstid snabbt och tack vare att du kan boka och betala på nätet eller via vår app. På så sätt kan du få besiktningen gjord även om du bara är någon enstaka dag på en viss ort.

Appen har även en smart funktion där du kan lägga in dina olika fordon och få påminnelser i god tid när det är dags för besiktning. En enkel lösning för dig som ofta reser och vill ha koll på dina fordon utan att behöva leta bland papper eller i filer på datorn.

   
Förbered fordonet inför besiktningen
För att minska risken för nedslag på besiktningen rekommenderar vi att du följer våra checklistor så att du har kollat det grundläggande. Det händer lätt att man få nedslag och krav på efterkontroll på grund av väldigt enkla brister såsom trasiga lyktor, vindrutetorkare, krånglande lås till bilbälten eller slitna däck. Allt detta kan du själv kontrollera utan särskilda verktyg och det kan spara dig både tid och pengar. Dessutom är det ju saker som finns där för din egen säkerhet i bilen. Se till att de hålls i skick.

   
​På jakt efter nya utmaningar?
Om du är intresserad av fordon, gillar att träffa människor och vill ge kunder det lilla extra för att de ska få en positiv upplevelse är det kanske dig vi söker! Just nu har vi på Opus Bilprovning åtta lediga tjänster. Då vi expanderar och bygger fler nya stationer tillkommer det ständigt fler.

Vår målsättning är att våra arbetsplatser ska spegla bredden hos våra kunder. Därför söker vi anställda i varierande ålder och könsfördelning. Vi fokuserar även på att få en bred etnisk och kulturell mångfald. Just nu vill vi gärna öka andelen kvinnliga anställda. Det är även en fördel om du har kunskaper i fler språk än svenska.

Om du inte har rätt kvalifikationer ännu erbjuder vi utbildning till besiktningstekniker och besiktningsingenjör. Välkommen att kontakta oss för att få veta mer och läs gärna mer om vad våra anställda tycker om Opus Bilprovning som arbetsgivare.