Slutsiffra 1 får körförbud 1 april

16 mars 2015 07:19

Kom ihåg att lätta personbilar, lätta lastbilar och lätta bussar med slutsiffra 1 i registreringsnumret får körförbud 1 april om de inte besiktas före detta datum. I år infaller 1 april precis innan påskhelgen, så det är en bra idé att ha besiktningen klar innan dess om du planerar att åka bort under påsken.

   

Boka direkt

Boka din besiktningstid redan idag. Opus Bilprovnings besiktningsstationer finns på ett stort antal orter i landet så du snabbt ska kunna hitta en besiktningstid på en station i din närhet. Du kan enkelt söka efter en närliggande station via kartan på sidan "Stationer". Om du vill göra din bilbesiktning redan idag kan du på samma sida se vilka stationer som erbjuder drive-in besiktning - Opus Bilprovnings tjänst där du inte behöver boka besiktningstid i förväg. Det är bara att åka direkt till någon av de stationer som är markerade med symbolen för drive-in så genomför vi kontrollbesiktningen på din bil. Drive-in kostar endast 100 kronor extra utöver det ordinarie priset för besiktning.

   

Boka via mobilen

Läser du det här på mobilen? I vår app Opus Bilprovning kan du också boka din besiktning. Ladda ner den gratis för iOS eller Android. Förutom bokningen innehåller den en mängd smarta funktioner som gör ditt fordonsägande enklare och roligare. Dessutom hjälper den dig att komma ihåg att boka besiktningstid till alla dina fordon så fort det är dags att besikta. Det enda du behöver göra är att lägga till dina fordon under fliken "När är det dags?" så får du påminnelsen direkt i mobilen nästa gång.

    

Boka andra tjänster

Opus Bilprovning erbjuder mycket mer än bara kontrollbesiktning. Vi är din partner för hela fordonsägandet och erbjuder även andra tjänster som är skapade för att ge dig bättre koll på hur ditt fordon mår och ge dig en bättre fordonsekonomi. Ett bra exempel är våra fordonstester som ger dig koll på ditt fordons skick idag. Protokoll från fordonstest är perfekta att lägga till som en bilaga till försäljningsannonser. Då kan köparen redan se i förväg att ditt fordon har testats oberoende och få en bra uppfattning om fordonets skick.

Du som har husvagn eller husbil kan passa på nu tidigt på våren att göra en Gasolkontroll innan säsongen kommer igång. Testet ger dig chansen att upptäcka och åtgärda eventuella torra slangar eller mindre läckor så att risken för olyckor minskar. För husvagnar och husbilar erbjuder vi även Opus Fukttest som är ett fukttest där vår utbildade personal fukttestar din husvagn/husbil med kalibrerade instrument.

Besök vår hemsida för mer information!