Ska du besikta din bil med slutsiffra 7?

11 november 2014 07:00

Slutsiffra 7 får körförbud 1 december – se till att boka din besiktning i tid!

För personbilar, lätta lastbilar och lätta bussar (fordon med en totalvikt på högst 3500 kg) är det slutsiffran i registreringsnumret som avgör när du ska besikta ditt fordon. Du som har slutsiffra 7 på din nummerplåt kan besikta ditt fordon mellan juli och november, så det börjar gå mot slutet av perioden nu. Från den 1 december får du körförbud om du inte har genomfört besiktningen. Se därför till att boka en tid snarast möjligt.

Hos Opus Bilprovning har vi en besiktningsgaranti på 48 timmar, så du kommer alltid att kunna hitta en tid snabbt hos oss, men självklart är det lättare att få en tid som passar ditt schema om du bokar redan nu. Gå till vår sida http://boka-besiktning.se/, välj en station i din närhet och en tid som passar dig. Du betalar besiktningen i förväg och kan åka direkt till stationen vid din besiktningstid. Nu behöver du inte ens kliva ur bilen eftersom vi har infört ankomstregistrering via SMS. Väldigt praktiskt och bekvämt under denna kalla årstid.

För att komma ihåg när det är dags att boka besiktning för ditt fordon kan du använda dig av vår tjänst "Inbjudan till besiktningen" som du hittar på vår hemsida. Där fyller du i ditt registreringsnummer, e-post och mobilnummer så får du en påminnelse skickad i god tid för att boka din besiktning varje år.

Du kan också ladda ner vår app "Opus Bilprovning" som finns för både Android och iOS. Den innehåller en liknande funktion där du kan lägga in dina olika fordon så att du får en påminnelse direkt i mobilen. Det går förstås också att boka besiktningen direkt via appen.

Om du skulle vara väldigt sent ute och riskerar att få körförbud kan du kolla på vår hemsida om det finns någon station som har drive-in under dagen. Då kan du helt enkelt åka till stationen och ställa dig i kö så får du ditt fordon besiktat inom några timmar. Om du inte hittar någon station med drive-in i din närhet, ring då vår kundtjänst på 0775-500 300 så försöker de hitta en lösning så snabbt som möjligt åt dig.

Om du redan har fått körförbud har vi en 24-timmarsgaranti där du kan lämna in ditt fordon på din närmaste station och få tillbaka det besiktat samma dag innan stängningsdags.

Skulle du få något nedslag på besiktningen garanterar vi att du ska få din efterkontroll utförd inom 20 minuter. Skulle du mot förmodan få vänta längre så bjuder vi på halva avgiften för efterkontrollen.

Hos oss går det smidigt och snabbt att få en besiktningstid!

Nu har det förresten börjat snöa på många platser i Sverige, så även där vill vi skicka ut en påminnelse. Från 1 december ska vinterdäcken sitta på enligt lag, men redan nu behövs de i många delar av landet. Det är säkrare för både dig och dina medtrafikanter då halkan kan slå till blixtsnabbt.