NYHETER

Opus vinner ny upphandling i Chile

11 maj 2018 10:43
Slippa vänta-garantier
Opus har vunnit en offentlig upphandling och undertecknat en 9-årig koncession för fordonsbesiktning i Arica, Chile.

Opus Vehicle Inspection-division har tecknat ett nytt kontrakt med El Ministerio de Transportes och Telecomunicaciones i Chile, för att driva, bemanna och utrusta ett av deras besiktningsprogram för fordonssäkerhet i Arica, med avancerad teknik och effektiv hantering.   Programmet består av två stationer i hamnstaden Arica, en som besiktigar lätta fordon, och en som besiktigar både tunga och lätta fordon. Koncessionen förväntas generera cirka 120 MSEK över den 9-åriga kontraktsperioden.
 
-Det här blir vårt femte fordonsbesiktningsprogram i Chile, vilket ökar vår närvaro på denna viktiga marknad. Vi ser fram emot att bygga ett långsiktigt partnerskap med regionen Arica. Programmet förväntas starta i sista kvartalet 2018, säger Alfredo R. Granai, president Opus Vehicle Inspection, Latin America.

Opus Group - som Opus Bilprovning genom divisionen Vehicle Inspection är en del av - är en ledande aktör på den internationella marknaden för fordonsbesiktning och support för avancerade fordon hanterar årligen över 25 miljoner besiktningar över världen.