NYHETER

Opus Bilprovning vill att svenska bilägare ska kunna klimatkompensera för sin körning

29 juni 2017 10:21
Klimatkompensera körningen för miljön -Opus Bilprovning
Från 3 juli 2017 erbjuder Opus Bilprovning sina personbilskunder möjligheten att klimatkompensera för sin körning.

Från 3 juli 2017 erbjuder Opus Bilprovning sina personbilskunder möjligheten att klimatkompensera för sin körning. Med den nya tjänsten ger Opus kunderna information om det egna fordonets klimatavtryck och räknar ut vad var och en är ”skyldig” vår planet sedan senaste besiktningen. Pengarna går till det etablerade projektet och Plan Vivo certifierade, Nakau programmet, som är unikt i sitt slag och jobbar för skogsbevarande i Stilla havsområdet.

Informationen om fordonens klimatavtryck är kostnadsfri och återfinns på kundens besiktningsprotokoll, sen är det upp till kunden om denne vill kompensera för sin körning. För en medelbilist handlar det om ett utsläpp på ca 3 ton vilket kostar ca 520 kr per år att kompensera för. Den nya tjänsten är en del av Opus Bilprovnings strategi att hjälpa till att bidra till en grönare planet. (detaljerad statistik per bränsle och län se bilaga)

-Vår insats för att minska fordons klimatpåverkan består av många delar varav det här är ett sätt, där vi ökar kundernas miljömedvetenhet säger Tord Fornander, vice vd på Opus Bilprovning.

Många fordonsägare vet att naturen far illa av alla mil på vägarna, men de flesta är omedvetna om exakt hur mycket koldioxid de faktiskt släpper ut. Samtidigt kan tröskeln till klimatkompensering upplevas som hög. Förhoppningsvis är den här tjänsten en enkel väg för de som vill ta sitt ansvar.

Att agera för miljön är inget nytt för Opus, företaget har sedan en lång tid tillbaka arbetat för att minska konsekvenserna av utsläpp från fordon. Opus jobbar ständigt med att reducera sin totala miljöpåverkan och klimatkompenserar för det som kvarstår i ett flertal bevarande projekt världen över.

-Vi på Opus vill lämna efter oss en planet utan några negativa klimatavtryck. Därför klimatkompenserar vi för hela verksamheten, vilket är unikt. Att vi nu ger kunderna samma möjlighet att ta ansvar är ytterligare ett steg i rätt riktning, säger Per Rosén, vd på Opus Bilprovning.
 

För ytterligare information kontakta:

Per Rosén
CEO
010-804 99 10
per.rosen@opusbilprovning.se

Tord Fornander
Vice President
010-804 99 70
tord.fornander@opusbilprovning.se