Opus Bilprovning firar 2 år!

5 november 2014 07:00

Det har redan gått två år sedan Opus Bilprovning tog över ansvaret av en tredjedel av Bilprovningens besiktningsstationer här i Sverige. 71 stycken bilbesiktningar från Kiruna i norr till Karlskrona i söder och två år med fokus på våra kunder och vår personal.

Vi beslutade oss snabbt för att göra allt för att det ska vara enkelt och tillgängligt för våra kunder att besikta bilen, där professionell personal med många års erfarenhet utför besiktningarna för ett tryggare och miljövänligare samhälle.

Under våra två år som Opus Bilprovning har vi bland annat hunnit med att inför flera olika slippa-vänta garantier:

  • 48-timmars besiktningsgaranti till alla lätta fordon.
  • Vi garanterar lätta personbilar efterkontroll inom 20 minuter och skulle det ta längre tid bjuder vi på halva priset på besiktningen.
  • Alla tunga fordon erbjuds besiktning inom 7 dagar
  • För dig med körförbud garanterar vi att du får din bil besiktad inom 24 timmar. Du behöver bara lämna den innan kl. 9 på morgonen så får du den alltså besiktad samma dag!

Ankomstregistrering och bokning
Utöver våra tillgänglighetsgarantier har Opus Bilprovning även byggt upp och satt ett helt nytt datasystem i produktion. I det nya systemet har vi tagit vara på önskemål som kommit in från både vår personal och våra kunder. Det nya systemet har gjort att vi nu kan erbjuda ännu bättre tillgänglighet och en mycket enklare bokning. Du slipper kliva ur bilen när du kommer till besiktningsstationen för att ankomstregistrera dig, vilket har varit väldigt uppskattat nu när det börjar bli mörkt, kallt och regnigt utomhus. 

På våra besiktningsstationer sitter tydliga anvisningar uppsatta om hur du går tillväga med din ankomstregistrering, där du endast behöver skicka iväg ett SMS. När det är din tur att besikta bilen får du ett SMS till din mobiltelefon som talar om vilken port du ska köra fram till. På små stationer har vi haft möjligheten att göra det mer personligt, där kan du som vanligt ankomstregistrera dig via SMS men du har även alternativet att gå in och prata med personalen. När det sedan är din tur kommer vår personal direkt ut till dig. På de större besiktningsstationerna har vi även kompletterat SMS-registreringen med ankomstterminaler för att underlätta för dig som inte har någon telefon tillgänglig.

Nya besiktningsstationer
De senaste två åren har Opus Bilprovning även haft möjligheten att få öppna flera nya bilbesiktningar runt om i landet och bygga ut redan befintliga stationer. Vi har bland annat öppnat i städer som: Karlstad, Växjö, Uppsala, och Örebro.

Besiktningsportalen
För att underlätta för våra företagskunder finns nu den nya Besiktningsportalen för företag. I Besiktningsportalen får du som företagare koll på hela din fordonsflotta och du kan enkelt se vilka bilar som har körförbud och därmed behöver besiktas. Du får snabbt tillgång till användbara blanketter och har möjlighet att tycka till och komma med önskemål till framtida uppdateringar i portalen. Under år 2015 kommer även Besiktningsportalen att lanseras till privatpersoner så det blir enklare att komma ihåg besiktningen och få koll på familjens alla fordon.

Opus Bilprovning-appen
I vår nya app ”Opus Bilprovning” som lanserades i år får du tips och råd i ditt fordonsägande. Du blir påmind om när det är dags att besikta din bil, när det är dags att byta till sommar- respektive vinterdäck och du får tillgång till spel för hela familjen och köpeavtal när du ska köpa eller sälja bil. I appen kan du även boka din kommande besiktningstid och hitta din närmaste besiktningsstation. Opus Bilprovning tar gärna emot förbättringsförslag och önskemål på vad du som kund har nytta av för att underlätta fordonsägandet. Besök Google Play eller App Store för att ladda ner appen och få mer information.

   

Nu väntar ett nytt spännande år tillsammans, vill du vara med och påverka? 
Maila gärna dina önskemål och förslag till kundtjanst@opusbilprovning.se

Opus Bilprovning – För en bättre upplevelse och ett tryggare fordonsägande!