Opus Bilprovning – ett år av fordonsbesiktning och andra fordonstjänster i Sverige

30 oktober 2013 09:00

Den 5 november firar Opus Bilprovning ett år på den svenska marknaden för fordonsbesiktning.

1 juli 2010 öppnades den svenska marknaden för fordonsbesiktning upp för privata aktörer. Opus Bilprovning, som tillhör Opus Group http://www.opus.se/ - en av de ledande operatörerna internationellt inom bilprovning, tog den 5 november 2012 över 70 av Bilprovningens besiktningsstationer. Namnet är alltså nytt, men det är samma kunniga besiktningstekniker som genomför besiktningen och ger dig ett opartiskt besked om hur trafiksäkert och miljövänligt ditt fordon är.

Opus Bilprovning expanderar och har nyligen öppnat en ny station i Uppsala, och snart kommer Opus Bilprovning även att expanderas i Örebro och Växjö.

Vi försöker ständigt att se vilka nya tjänster som det finns ett behov av, såväl för privatpersoner som för företag. Ett exempel på detta är vår nya tjänst Opus Biltest som lanserades 1 oktober 2013. Denna tjänst hjälper dem som vill köpa eller sälja ett begagnat fordon att bättre utvärdera bilens skick.

Vi erbjuder också företagslösningar för dem som behöver få många fordon besiktigade, till exempel transportföretag eller bilhandlare. Det går att få fasta tider och vi kan även i vissa fall genomföra besiktning på plats i kundens lokal. Vi kan även genomföra miljötestning av fordon och utfärda olika certifikat för transport av exempelvis farligt gods inom EU och mycket mer.

För privatpersoner erbjuder vi bland annat E-diagnos som är en genomgång av bilens elektroniska system, Gasolkontroll för husvagnar och husbilar och registreringsbesiktning för dem som importerar ett fordon eller bygger/modifierar själv.

Opus Bilprovning erbjuder en garantitid på högst 48 timmars väntan för att få ditt lätta fordon besiktigat. Förutom att du kan boka via telefon på 0775-500 300 eller via internet www.opusbilprovning.se så kan du även använda dig av Opus Drive-In som, precis som namnet avslöjar, innebär att du kan åka direkt till en station och få ditt fordon besiktigat samma dag, utan förbeställd tidsbokning.

Opus Bilprovning försöker ständigt, genom kontinuerlig utveckling och att lyssna på våra kunder, att vara det bästa alternativet för besiktning och andra fordonstjänster.

"Opus Bilprovning - För en bättre upplevelse"