NYHETER

Opus Bilprovning-appen hjälper dig vid köp och försäljning av bil

30 november 2015 08:13
Exempel på köpeavtal hittar i Opus app
Om du är på väg att köpa eller sälja en bil bör du definitivt ladda ner vår app! Den finns för både iOS och Android och innehåller bland annat smarta funktioner som hjälper dig när du ska köpa eller sälja en bil.

Om du är på väg att köpa eller sälja en bil bör du definitivt ladda ner vår gratis-app! Den finns för både iOS och Android och innehåller bland annat smarta funktioner som hjälper dig när du ska köpa eller sälja en bil.

I huvudmenyn väljer du "Köp och sälj" så kommer du till en översiktssida där du kan välja information för köpare, för säljare och för att få veta mer om din nybilsgaranti håller på att gå ut.

   

Hjälp för köpare

För köpare har vi skapat en lista med ett antal punkter som är viktiga att kontrollera när du tittar på en bil, så att du inte missar något fel som du själv skulle kunna upptäcka. Med vår checklista kan du systematiskt gå igenom fordonet både utvändigt och invändigt, få tips på vad du bör tänka på vid provkörningen och vad du bör titta på i bilens dokumentation.

Innan du åker ut för att titta på ett fordon, be gärna ägaren om registreringsnumret så att du kan använda funktionen Fordonsupplysning (nås från huvudmenyn i appen). Där kan du kontrollera att de data som säljaren anger om bilen i annonsen stämmer, om och hur länge fordonet är besiktat och kontrollera att fordonet inte är köpt på kredit.

   

Tips för säljare

För säljare har vi sammanfattat ett antal punkter som är viktiga att tänka på så att allt blir rätt vid ägarbytet, att skatten betalas och att provkörningen genomförs tryggt och säkert.

Vi vill också tipsa om Opus Fordonstester som du hittar mer information om i appen. Dessa är oberoende tester som innehåller samma steg som den vanliga kontrollbesiktningen plus ytterligare utvärderingar av ditt fordons skick. Som säljare kan du tjäna extra på att beställa ett fordonstest innan du lägger ut din bil för försäljning. Protokollet som du får vid testet kan du bifoga annonsen och på så sätt visa spekulanterna att ditt fordon har testats av en oberoende aktör. Det gör att du kan argumentera bättre för det pris du begär.

bilprovning-app att tänka på

   

Elektroniskt köpeavtal

För en väl genomförd affär behövs ett tydligt köpeavtal. Med hjälp av det elektroniska köpeavtal vi har byggt in i appen kan både köpare och säljare vara säkra på att viktiga data om affären samlas klart och tydligt på ett ställe. Fyll enkelt i formulären för säljare och köpare samt information om bilen som säljs direkt i mobilen. Formulären kan ni sedan spara eller skicka via e-post för att skriva ut. Kom alltid ihåg att kontrollera identiteten hos både säljare och köpare samt att skriva under informationen för ägarbyte innan pengar växlar händer eller fordonet lämnas över vid ett bilköp. Detta måste göras oavsett om ni använder vårt köpeavtal eller inte.

Vill du veta mer om vår app? Ta en titt på våra presentationsvideor på YouTube.

bilprovning-app digitalt köpeavtal