Öppet hus och Opus Drive-In. Tjänster för dig som behöver besiktiga ditt fordon snabbt.

4 april 2013 06:36

Under vintern har många säkert spenderat långa timmar med sitt fordon i garaget för att fixa det sista och helt plötsligt är det en extra fin och solig dag – perfekt för en åktur. Men vad gör du om ditt fordon inte är besiktigat och har körförbud, eller om besiktningstiden går ut samma helg som du tänkt åka iväg på minisemester?
 Du använder dig av våra öppet hus-tider eller vår drive-in förstås!

Öppet hus och Opus Drive-In är två tjänster som Opus bilprovning erbjuder för att du skall kunna komma in utan att förbeställa en tid och få ditt fordon besiktigat direkt. Givetvis kan det bli en stund du får vänta om många har tänkt samma tanke som du och ställt sig i kö, men vi har kaffeautomater och väntrum för att det ska bli lite mer bekvämt för dig. På öppet hus-dagarna brukar vi även bjuda på fikat och vissa stationer slår på stort och bjuder på varm korv.

Observera att vissa av tiderna är reserverade för specifika typer av fordon, till exempel veteranfordon (årsmodell äldre än 1950) entusiastfordon (äldre än 30 år), motorcyklar, husvagnar och husbilar. Veteranfordon omfattas inte av besiktningsplikten, men vi erbjuder denna tjänst för att du skall kunna vara säker på att ditt fordon är i vägdugligt skick. Entusiastfordon skall besiktigas vartannat år räknat från senaste besiktningsdatum. Om du är osäker på när det är dags att besiktiga just ditt fordon kan du läsa om de generella reglerna på länken: http://www.bilprovning.se/tjanster/kontrollbesiktning/nar-ar-det-dags

Vi utför även gasolkontroller för exempelvis husvagnar och husbilar vid vissa av dessa tider. Detta kan vara bra för att vara säker på att din gasolanläggning är i gott skick och inte läcker – något som tyvärr är orsak till många bränder i denna typ av fordon. Gasolkontrollen är valfri att göra för endast 150 kronor.

Öppet hus-dagarna brukar vara en trevlig mötespunkt för fordonsägare med liknande intressen. Ett perfekt tillfälle för att se vad andra har åstadkommit under vinterns mekande eller kanske hitta någon likasinnad att åka iväg på en söndagstur med.

Lördagen den 4:e maj är ett bra datum att skriva in i kalendern för det är då huvudparten av våra öppet hus-tider genomförs på stationer spridda över hela landet.

Våra öppet hus-tider hittar du också under "evenemang" på vår Facebooksida: http://facebook.com/opusbilprovning. Svara ja på det evenemang som passar dig bäst så får du en påminnelse från Facebook när det är dags.

Om du har en vanlig personbil som behöver besiktning snabbt kan du använda dig av vår Opus Drive-In. Denna tjänst erbjuds på de stationer som är grön-markerade på kartan på följande länk: http://www.bilprovning.se/our-stations Där kan du göra en sökning för att hitta information om gällande tider för respektive station. Du besiktigar utan tidsbeställning för endast 100 kronor extra.