Nyhet! Fordonsupplysning med besiktningsresultat!

29 januari 2015 10:14

Nu kan du ta del av uppdateringarna i vår nya mobilapplikation "Opus Bilprovning" för Android och iOS! Nyheterna i den nya versionen är helt unika, dessutom är appen helt gratis och finns tillgänglig för alla med en smartphone som stödjer Android (version 4.0.3 eller senare) eller iOS (version 7.0 eller senare).

   

Ny funktion: Påminnelse när det är dags att besikta

Lägg till dina fordon för att få en påminnelse när det är dags för besiktning. Påminnelsen fungerar för alla fordon som är registreringsbesiktade: så som personbilar, lätta/tunga lastbilar, lätta/tunga släpvagnar, husvagnar, husbilar, motorcyklar m.m. Appen känner av när du senast besiktade ditt fordon. Det enda du behöver göra är att lägga till dina registreringsnummer, sedan bevakar appen alla dina fordon och besiktningar åt dig. Påminnelse-funktionen tillsammans med en enkel och lättillgänglig bokning gör appen fulländad för dig som fordonsägare!

   

   

   

   

Ny funktion: Fordonsupplysningen (med besiktningsresultat)

Här kan du söka uppgifter på registreringsnummer och få en mängd med användbar fordonsinformation. Du kan ta del av eventuella anmärkningar/brister från den senaste besiktningen, det senaste besiktningsdatumet och nästa inställelseperiod. Annan information som finns tillgänglig i appen för t.ex. sportbilsfantasten är hur många kilo det går på en hästkraft – ett enkelt mått för att kunna mäta prestanda. Du kan även se en utförlig miljöinformation, antal ägare på fordonet, senast registrerade mätarställningen och om fordonet har körförbud eller inte.

Funktionen ”Fordonsupplysning” är suverän att använda om du ska byta eller köpa ny bil för att försäkra dig om vad det är för fordon du tittar på.

   

    

   

Nu kan du glömma alla de andra apparna som
finns i denna kategori för vi har något de andra inte har!

   

Du hittar den om du söker efter "Opus Bilprovning" i App Store eller Google Play: 

   

Äldre nyheter:

Ny uppdatering av Opus Bilprovning-appen

Den nya versionen av Opus Bilprovning-appen innehåller den helt nya och unika funktionen ”fordonsupplysning”, där du kan se resultatet från ett fordons senaste kontrollbesiktning.

Förutom att lägga till den nya funktionen har vi också gjort förbättringar under fliken ”När är det dags?”. Nu kan du se både inställelseperiod och få påminnelser för alla dina fordon. Vi har också genomfört några mindre buggfixar.

   

Fordonsupplysning för köpare och ägare

Du som är på väg att köpa ett fordon har definitivt nytta av vår nya och unika funktion ”Fordonsupplysningen”. I den kan du fylla i registreringsnumret för det fordon som du funderar på att köpa och få upp information om eventuella anmärkningar som det fått vid senaste besiktning. Du kan också se en sammanfattning med fordonsdata, miljöinformation och besiktningshistorik samt även om fordonet är färdigbetalt eller köpt på kredit.

Även som bilägare är funktionen praktisk, till exempel om du snabbt behöver ta reda på hur mycket vikt du får dra med släpvagn eller om du behöver veta den exakta modellbeteckningen när du ska köpa reservdelar.

   

Vad kan Opus Bilprovning-appen göra för dig?

 • Ger dig påminnelse när det är dags att boka besiktning för alla dina fordon.
 • Låter dig boka besiktning direkt i appen eller via telefon.
 • Erbjuder en besiktningsportal för företag som hjälper er att hålla ordning på fordonen och om de har blivit besiktade.
 • Kontakta larmcentral och ta snabbt reda på din position vid trafik- och viltolycka.
 • Skapa ett digitalt köpeavtal och få tips och råd vid köp/försäljning.
 • Få påminnelser när är det dags för byte till sommar-/vinterdäck.
 • Roliga lekar för hela familjen när ni är ute på resa.

   

Recensioner:

”Grym App! Nu behöver jag inte tänka på när jag ska besikta bilen!"

"Lätt att boka tid, besiktningsportalen hjälper mig som egen företagare att inte missa besiktningen, samt få en överblick på samtliga fordon i firman.. "Appen påminner ju mig! :-)”

   

I appen får du också direkttillgång till de sociala media där du kan följa oss på Opus Bilprovning så att du ständigt har koll på de senaste nyheterna. Du kan bland annat nå våra profiler på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, My Newsdesk och YouTube. Du kan förstås också läsa alla de senaste nyheterna och blogginläggen från oss direkt via appen under ”Nyheter”.

   

Ladda ner för både Android och iOS 

Appen finns att ladda ner gratis för både Apple- och Android-enheter. Gå till Google Play eller Apple App Store och hämta appen idag!

   

Hjälp till att förbättra

Var med och förbättra appen du också. Recensera appen via din app-butik. Där kan du både berätta vad du tycker är bra, men självklart också om du upptäcker någon bugg, om det är något du tycker kunde struktureras bättre och om det finns någon funktion du saknar. Vi läser alla recensioner och tar med dem som en del i utvecklingsarbetet.

   

Håll utkik, inom kort kommer även den nya uppdateringen finnas tillgänglig för apple-enheter.

Kan du vara utan den? Opus Bilprovning-appen!

   

Appen Opus Bilprovning – för både Android och iOS

Du har väl inte missat vår app Opus Bilprovning som finns för både Android- och Apple-enheter? Om du inte har laddat ner den ännu bör du gå direkt till Google Play eller Apples App Store för att hämta ditt egna exemplar – helt gratis förstås!

Appen hjälper dig eller ditt företag till ett enklare och mer ekonomiskt fordonsägande och har även flera praktiska funktioner som ökar säkerheten på vägen och underhåller familjen på långresor.

Boka besiktning direkt i mobilen
Vi har nyligen lanserat vårt nya bokningssystem så nu kan du enkelt boka din besiktning direkt i appen. Välj din närmaste station, fyll i registreringsnumret, välj den besiktning du vill göra och boka en tid som passar. Du kan enkelt betala besiktningen när bokningen görs. Sen är det bara att åka direkt till stationen på den tid du har valt för att få din bil besiktad.

Besiktningsportalen för företag
Företagare kan använda appen för att hålla reda på företagets samtliga fordon och när det är dags för besiktning. I appen går det enkelt att se vilka fordon som är besiktade, avställda och vilka som behöver besiktning snarast. Det finns även möjlighet till fler tjänster som exempelvis besiktning av lyftanordning. Precis som för privatkunder går det att enkelt boka en tid direkt via appen.

Säkerhet på vägen
Opus Bilprovning-appen innehåller påminnelser så att du kommer ihåg när det är dags att byta till vinter- respektive sommardäck och ger dig tips och råd kring skötseln av dina fordon.

Appen har också en direktknapp för rapportering av olyckor. Via appen kan du ringa direkt till 112 och den ger dig hänvisningar kring hur du bäst identifierar var du befinner dig. Opus Bilprovning-appen har en funktion för att markera dina GPS-koordinater så att dessa kan överföras till räddningspersonalen som på så sätt snabbare hittar rätt. I denna funktion finns även ett antal frågor ställda – svaren kan vara bra att upplysa personalen på larmcentralen om.

Om du råkar ut för eller ser en viltolycka finns det en speciell knapp för detta. Det är väldigt viktigt att rapportera in om ett djur blir påkört, även om det skulle springa vidare. Att märka ut platsen med en viltremsa och rapportera in GPS-positionen till larmcentralen gör det lättare för viltskyddet att spåra upp ett skadat djur. Viltremsor finns att hämta på våra besiktningsstationer runt om i landet.

Kom ihåg besiktningen
Med funktionen ”När är det dags” blir det lättare att komma ihåg när det är dags för besiktning. Lägg till dina bilar genom att knappa in registreringsnumret. Appen ger dig sen en påminnelse i god tid så att du kan boka en besiktningstid när det passar dig.

Full koll vid köp och försäljning
När man köper eller säljer fordon är det viktigt att ha koll på hur både pappren ska skötas och tekniska detaljer man bör titta på. Under ”köp och sälj” ger vi dig tips på vad man bör undersöka och tänka på vid teknisk undersökning och provkörning. Appen innehåller också ett digitalt köpeavtal som gör att överenskommelsen blir tydligt nedskriven. Köpeavtalet kan du sedan välja att skicka vidare till en e-postadress eller skriva ut direkt från telefonen.

Kul på vägen
Funktionen ”Spel på färden” innehåller ett antal olika lekar som alla i familjen kan delta i under bilfärden. Klassiker som bilbingo och att hitta bilar av en viss färg blandas med frågetävlingar och kluriga ordlekar. Så känns långresan kortare!

Kan appen bli bättre?
Vi tar gärna emot förslag kring hur appen kan bli ännu bättre. Lämna en recension i App Store eller Google Play. Vi läser all återkoppling och använder den för att bygga ut och förbättra appen.

   

Nya uppdateringar i Opus Bilprovning-appen!

Vi jobbar kontinuerligt på att förbättra vår app Opus Bilprovning så att den blir till ett ännu bättre verktyg för er fordonsägare där ute.

En viktig uppdatering i den senaste versionen är att det nu är möjligt att komma direkt till vårt nya bokningssystem. Det gör att det går snabbt och smidigt att boka en besiktningstid direkt från appen. Bokningen hittar du i appens huvudmeny under titeln "Boka tid" där du helt enkelt fyller i fordonets registreringsnummer, väljer station och tid, bekräftar och betalar. Så enkelt har du din besiktningstid bokad och sen är det bara att åka direkt till stationen. Precis som tidigare innehåller appen också en funktion för att få påminnelser för när det är dags att boka en besiktningstid för dina olika fordon. Du lägger till registreringsnumren i appen så får du en påminnelse i god tid innan det är dags.

Företagskunder kommer nu även åt Opus Besiktningsportal där det går att hålla koll på status hos företagets olika fordon, få notifiering om när det är dags för besiktning och andra typer av tester som ni behöver i er verksamhet. Ett praktiskt och smidigt sätt att få överblick och att se till att företagets fordon är besiktade och påställda.

Utöver integreringen av det nya bokningssystemet har vi också rättat till några buggar som vi blivit uppmärksammade på och jobbar vidare på att bygga ut appen med fler funktioner som vi ser att det finns behov av och som ni kunder efterfrågar.

I appen hittar du påminnelsefunktioner för att byta till vinter- respektive sommardäck så att du inte missar att göra det i tid. Det finns hjälpfunktioner under "Säkerhet på vägen" om du skulle råka ut för eller ser en olycka och snabbt behöver larma. Du kan ringa 112 direkt från appen och det är möjligt att markera en GPS-position så att hjälpen snabbare hittar rätt.

Appen erbjuder också praktiska verktyg med tips och råd för dig som ska sälja eller köpa ett fordon samt även ett digitalt köpeavtal som du kan använda. Du hittar även en smart funktion där du kan se vilka fordon du har rätt att köra med din körkortsbehörighet, baserat på körkortstyp och när körkortet utfärdades.

Långa resor blir också roligare med "Spel för färden" – en samling spel och lekar som passar för hela familjen och som gör att sträckan känns kortare när man har något att roa sig med. Sist men inte minst hittar du nyheter från oss på Opus Bilprovning där du bland annat kan läsa om nya tjänster som vi lanserar och även om evenemang och viktiga datum för bilägare.

Du kan ladda ner appen helt gratis via Google Play eller Apple App Store. Lämna gärna en recension kring vad du tycker om den. Det hjälper oss att få reda på vad du som kund uppskattar i appen och vad som skulle kunna bli bättre. Vi läser alla recensioner och använder dem som en utgångspunkt för hur vi kan förbättra och utöka appen med nya funktioner, så passa på att säga din mening. 

Ladda ner appen idag och låt den hjälpa dig i ditt fordonsägande!

   

Ladda ner gratis-appen Opus Bilprovning! Finns nu på App Store och på Google Play!

Vi ligger inte bara före våra konkurrenter i bilbesiktningsbranschen när det gäller att lansera innovativa lösningar i form av opartiska testtjänster för dig och dina fordon, vi tänker även på att ge dig som kund en enklare och tryggare upplevelse, din säkerhet i trafiken och fordonens miljöpåverkan! Därför har vi utvecklat en unik mobil-applikation som tidigare inte har funnits på marknaden. Appen heter "Opus Bilprovning" och finns nu att ladda hem kostnadsfritt på både App Store och Google Play.

   

Med gratis-appen Opus Bilprovning får du många praktiska hjälpmedel:

 • När ska du besikta bilen? 
  Inbyggd påminnelse för alla dina slutsifferstyrda fordon.
     
 • Besiktningsportalen för företag 
  Lanseras inom kort även till privatpersoner.
     
 • Boka besiktning 
  Enkelt via telefon/kundtjänst eller direkt i appen.
     
 • Hjälp vid trafikolycka 
  Se din aktuella position och markera ut viltolyckan.
     
 • Hjälp när du ska köpa/sälja fordon eller om garantin snart går ut på din bil 
  Tips & råd, samt ett digitalt köpeavtal/kvitto inbyggt i appen.
     
 • När är det dags att byta till sommar-/vinterdäck? 
  Påminnelsefunktion när det är dags att byta däck, så du slipper onödiga böter.
     
 • Vilka fordon får du framföra med din körkortsbehörighet?
  Enligt lagar och bestämmelser utifrån när du tagit ditt körkort.
     
 • Nyheter och tips direkt från Opus Bilprovning 
  Lasta bilen rätt på resan, har du kontrollerat däcktrycket, checklistor inför besiktningen m.m.
      
 • Hitta din närmaste besiktningsstation
  Se din närmaste bilprovning listad efter vart du befinner dig.
     
 • Roliga spel och lekar på resan - för familjens alla åldrar!
  Nu kan du både koncentrera dig på körningen och samtidigt ha en trevlig resa med familjen!

   

Opus Bilprovning-appen - Kan du vara utan den?

   

Du hittar den här: