NYHETER

Nu kan du besikta slutsiffra 9

7 september 2015 07:00
Opus Bilprovning - besikta slutsiffra 9
September månad har nu börjat vilket betyder att du som har slutsiffra 9 i ditt registreringsnummer kan komma förbi hos oss på Opus Bilprovning för din årliga kontrollbesiktning.

September månad har nu börjat vilket betyder att du som har slutsiffra 9 i ditt registreringsnummer kan komma förbi hos oss på Opus Bilprovning för din årliga kontrollbesiktning.

Bilbesiktning bokar du snabbt och enkelt på vår hemsida. Ange fordonets registreringsnummer, välj station och tid, bekräfta och betala besiktningen direkt online med vår säkra betalningslösning. Tre enkla steg - sen är det bara att komma till besiktningsstationen på din valda tid.

    

Påminnelser i mobilen

Du har väl inte missat att du kan få påminnelser om att boka besiktning direkt i mobilen? Det gör det lättare att se till att du alltid bokar i god tid i förväg och får en besiktningstid som passar dig. Ladda ner vår app redan idag och lägg in alla dina fordon på ett och samma ställe.

Behöver du kontrollera resultatet från den senaste besiktningen av ditt fordon? Med funktionen Fordonsupplysning som finns i appen får du snabbt koll på vilken årsmodell och variant ditt fordon har. Funktionen är också perfekt om du funderar på att köpa ett begagnat fordon. Här kan du med hjälp av registreringsnumret kontrollera att det som säljaren har uppgett i annonsen stämmer, till exempel om fordonet är på- eller avställt, årsmodell, senast registrerad mätarställning och resultatet av den senaste besiktningen.

   

Appen hjälper vid försäljning och köp

Appen har också en avdelning med tips för dig som vill köpa eller sälja en bil. Här anges vad som kan vara bra att undersöka när du tittar på ett fordon du är intresserad av och det finns ett digitalt köpeavtal som du kan använda. Om du vill få extra bra koll på skicket på fordonet du är intresserad av kan du fråga säljaren om att få göra ett fordonstest.

Denna diagnosbesiktning ger dig samma utförliga information som en kontrollbesiktning, vilket gör att du kan testa bilen även om den inte är i besiktningsperiod. Opus Fordonstester är ett perfekt komplement när du ska sälja ett fordon. Protokollet du får vid testet kan bifogas annonsen så att potentiella köpare direkt kan se att ditt fordon har blivit oberoende testat så att de kan avgöra om priset du begär är rimligt.

   

Bort med sommarens smuts och damm

Nu när sommaren är över kan det vara bra att passa på att städa ur bilen invändigt. Särskilt efter semestern kan man behöva dammsuga inredningen för att få bort sand från dagar på stranden, en och annan glassfläck eller smutsiga fingeravtryck som hamnat på rutorna och kanske en extra dammtorkning av instrumentpanelen från att ha kört med öppna rutor på grusvägar.

En ordentlig tvätt utvändigt är också en bra idé då det brukar fastna mycket döda flugor och andra insekter i grillen, på vindrutan och på motorhuven. Det är lättare att få bort dem nu innan de har torkat in för hårt. En ordentlig vaxning skyddar lacken bättre vid regniga och leriga dagar under hösten, så passa på att göra det nu.

Läs gärna våra tips om hur du bäst tvättar bilen för att få ytterligare skötselråd.