NYHETER

Nu kan du besikta slutsiffra 2

7 december 2015 08:00
Opus Bilprovning- besikta slutsiffra 2
Nu kan du som har en lätt bil med slutsiffra 2 i ditt registreringsnummer boka besiktning hos oss på Opus Bilprovning. Slutsiffra två har besiktningsperiod från 1 december till 30 april och får alltså körförbud den 1 maj om bilen inte besiktas innan dess. Visst har du gott om tid på dig, men det är alltid bättre att besikta i så god tid som möjligt om det skulle visa sig att det finns något som behöver åtgärdas.

Nu kan du som har en lätt bil med slutsiffra 2 i ditt registreringsnummer boka besiktning hos oss på Opus Bilprovning. Slutsiffra två har besiktningsperiod från 1 december till 30 april och får alltså körförbud den 1 maj om bilen inte besiktas innan dess. Visst har du gott om tid på dig, men det är alltid bättre att besikta i så god tid som möjligt om det skulle visa sig att det finns något som behöver åtgärdas.

Med våra generösa öppettider och våra slippa vänta-garantier bör du enkelt kunna hitta en besiktningstid som passar dig, och en station i din närhet borde heller inte vara något problem. Vi finns från Kiruna i norr till Karlskrona i söder. Allt som allt har vi 77 stationer och den 78:e, Gävle syd, öppnar vid årsskiftet. Häromsistens slog vi upp portarna i Norrköping, en mycket viktig etablering då Norrköping är en stad med stor befolkning och många småorter omkring där bilägare tidigare har fått åka långt för att kunna besikta sin bil hos oss.
​   

Boka direkt i appen

Vi vill gärna tipsa lite extra om vår mobil-app nu när fler har chansen att göra sin bilbesiktning hos oss. Opus Bilprovning-appen innehåller inte bara smarta funktioner som hjälper dig vid köp och försäljning av fordon, fordonsupplysning och påminnelse om när det är dags att besikta bilen. Den innehåller självklart också en funktion för att boka besiktning och andra tjänster hos oss.

I appen klickar du på "Boka tid". Appen kommer att fråga om du vill visa din platsinformation eller ej. Om du väljer tillåt kommer den att föreslå en station i din närhet direkt, annars kan du manuellt välja station. Du kan för övrigt byta station senare i bokningen om du ser att tiderna som erbjuds inte passar, eller om du vet att du kommer att befinna dig på en annan plats när du vill genomföra din besiktning.

Ange ditt fordons registreringsnummer. Kontrollera att uppgifterna om fordonet stämmer och när fordonet har sin besiktningsperiod. Välj sedan den typ av besiktning du vill genomföra. Om du har fler fordon som du vill besikta samtidigt, till exempel ett släp eller en husvagn, kan du klicka på knappen "Lägg till fler fordon" och sen fylla i registreringsnumret för det andra fordonet.

Härefter väljer du den station du vill göra din besiktning på. Du ser direkt information om öppettider, adress och vilka slags fordon som tas emot på stationen. Välj sedan dag och tid.

På nästa sida sammanfattas informationen om det eller de fordon som ska besiktas, station, tid och priset som ska betalas. Nedanför denna information fyller du i dina kontaktuppgifter och kan sedan välja att boka och betala direkt online eller boka och betala först när du kommer till stationen. Kom ihåg att alla Opus Bilprovnings besiktningsstationer är kontantfria så ta med ditt kort om du väljer att betala på stationen.

Lätt som en plätt! Sen är det bara att dyka upp på stationen vid den bokade tiden.