NYHETER

​Nu kan du besikta slutsiffra 0

5 oktober 2015 07:00
Opus Bilprovning - besikta slutsiffra 0
Nu är du som har slutsiffra 0 i registreringsnumret på ditt slutsifferstyrda fordon välkommen förbi hos oss på Opus Bilprovning för din årliga bilbesiktning. Fordon med 0 som sista siffran i registreringsnumret, har sin besiktningsperiod mellan oktober och februari. Fordonet får körförbud om du inte gör din besiktning senast sista februari.

Nu är du som har slutsiffra 0 i registreringsnumret på ditt slutsifferstyrda fordon välkommen förbi hos oss på Opus Bilprovning för din årliga bilbesiktning. Fordon med 0 som sista siffran i registreringsnumret, har sin besiktningsperiod mellan oktober och februari. Fordonet får körförbud om du inte gör din besiktning senast sista februari.

Boka besiktning redan idag i vår internetbokning så kan du vara säker på att du hinner besikta bilen i tid och att du får en tid som passar dig. På många av våra stat​ioner har vi kvälls- och helgöppet nu vid månadsskiftet för att det ska bli lättare för dig att få in besiktningen i schemat.

   

Kolla fordonet före bilprovningen

För att slippa nedslag i din besiktning på grund av enkla fel som du själv kan åtgärda rekommenderar vi att du använder dig av våra ch​ec​kl​istor. Listorna kan du använda för att systematiskt gå igenom ditt fordon. Många nedslag vid besiktning uppstår på grund av väldigt simpla fel såsom att lampor är trasiga, att däcken är för slitna eller att det saknas en varningstriangel i fordonet. Spara både tid och pengar genom att göra en kort genomgång innan du kommer till oss för att besikta bilen och minska därigenom risken att behöva komma på ombesiktning. Checklistorna är också ett utmärkt verktyg för att se efter att allt står rätt till innan du ska ut på långresa.

   

Se upp för älg!

Nästa vecka sätter älgjakten igång igen på de flesta platser i landet. Var därför extra försiktig vid körning nära skogskanter och öppna fält utan viltstängsel. Det händer från och till att älgar drivs ut på vägar av jakthundar. Om det skulle ske en kollision med älg eller annat vilt, ring alltid direkt till larmcentralen och märk ut platsen - helst med viltremsa - även om djuret springer vidare. Viltremsor kan du hämta på våra besiktningssta​​tioner och vår a​pp hjälper dig dessutom att lokalisera och rapportera in olycksplatsen, så ladda ner den kostnadsfritt redan idag.

   

På jakt efter ett nytt jobb?

Opus Bilprovning expanderar ständigt och därför behöver vi bli fler. För tillfället söker vi besiktningstekniker till ett flertal av våra stationer runt om i landet. Se våra lediga tjänster hä​r.

Främst söker vi dig som redan är utbildad besiktningstekniker, men vi erbjuder även utbil​dning för den som är intresserad av fordon och vill ha ett omväxlande och socialt jobb med mycket kundkontakt.

Då vi arbetar för att våra arbetsplatser ska avspegla våra kunder är det viktigt för oss med en jämn könsfördelning och blandade åldersgrupper i personalen. Då fordonsbranschen tenderar att vara mansdominerad välkomnar vi gärna kvinnliga ansökande. Det är även en fördel om du har kunskap i flera språk utöver svenska.

   

Snart dags för vinterdäck

Då vi nu befinner oss i oktober och det på vissa platser i landet redan börjar bli halt kommer nästa vecka en artikel om byte till vinterdäck samt hur du bäst förvarar och tar hand om dina sommardäck. Missa inte den!