Nu kan du besikta din bil med slutsiffra 3

5 januari 2015 09:01

Nu kan du som har ett slutsifferstyrt fordon med slutsiffra 3 i registreringsnumret boka en tid eller komma förbi hos oss på Opus Bilprovning för att genomföra din kontrollbesiktning.

Att besikta i god tid spar dig stress och risken att få körförbud för att du är för sent ute. Om det skulle visa sig att det finns något som behöver åtgärdas och att du behöver en ombesiktning har du också gott om tid så att du är säker på att få en tid hos din mekaniker innan besiktningstiden går ut.

Få påminnelse om bokning

Du vet väl om att du kan få påminnelser om besiktning direkt i din mobil eller som e-post? Du kan använda dig av funktionen "Inbjudan till besiktningen" som du hittar på förstasidan på vår hemsida. Du fyller bara i ditt registreringsnummer, e-postadress och/eller mobilnummer så får du en påminnelse i förväg så att du kan boka en tid som passar dig.

Vår app Opus Bilprovning innehåller också denna funktion så att du får påminnelser direkt i mobilen. Du kan självklart lägga till flera fordon eftersom många har fler än ett. Appen finns för både iOS och Android och är gratis att ladda ner. Den innehåller en mängd andra funktioner som du som fordonsägare säkert kommer att uppskatta.

Extrakoll av ditt fordon

Även om det inte är dags för besiktning av ditt fordon just nu kan det vara bra att göra ett extra-test. Särskilt för nya fordon som inte behöver besiktas de första åren eller motorcyklar som bara behöver besiktning vartannat år.

Det ger dig chansen att få samma kontroll utförd som vid en kontrollbesiktning.

Ofta hinner mycket hända på ett år, så att bara besikta vartannat är många gånger för lite för att man ska kunna upptäcka fel eller problem som håller på att uppstå i tid. Att testa ditt fordon minst en gång om året gör att du får bättre koll på saker som behöver åtgärdas och det ger dig i längden en bättre fordonsekonomi. Att byta ut delar när de blivit slitna eller justera småfel innan de ger upphov till ett större problem lönar sig vanligen.

Din partner i fordonsägandet

Vi på Opus Bilprovning jobbar aktivt för att du som fordonsägare ska känna att vi är din partner och finns där för att hålla ditt fordon i bästa möjliga skick. Många ser på kontrollbesiktningen som ett nödvändigt ont, men vi vet att den är mycket mer än så. Den hjälper till att undvika många olyckor som annars skulle hända där ute på vägarna och, som sagt, ser även till att många ägare av bilar och andra fordon sparar rejält med pengar på dyra reparationer som kan behövas om man inte upptäcker fel i tid.

Välkommen in till oss! Vår personal ger dig gärna tips och råd kring skötsel, underhåll och fordonsägande. Nästa vecka kommer lite handfasta tips här i bloggen på saker som kan vara bra att tänka på inför kontrollbesiktningen.