NYHETER

Har du en bil med slutsiffra 4?

1 februari 2016 08:45
Bilbesiktning i Vallentuna
Nu kan du besikta ditt slutsifferstyrda fordon med slutsiffra 4

Nu kan du besikta ditt slutsifferstyrda fordon med slutsiffra 4

På slutsifferstyrda fordon - det vill säga personbilar, lätta bussar och lätta lastbilar - styrs ​besiktningsperioden​ av vilken slutsiffra man har i sitt registreringsnummer. För dessa fordon med slutsiffra 4 börjar besiktningsperioden den 1 februari varje år, så nu är du välkommen in till oss på Opus Bilprovning för din årliga kontrollbesiktning om du har denna slutsiffra.

Boka snabbt och enkelt en tid i vår intern​etbokning eller kom förbi på driv​e-in när det passar dig. Vi har slippa vänta-garantier som lovar dig att du ska få en besiktningstid inom 24 timmar för lätta fordon. Hittar du ingen tid i bokningen som passar går det även bra att ringa vår kundtjänst på 0775-500 300. De svarar gärna på frågor om bokning, besiktning och våra övriga tjänster.

Hos oss kan du besikta bilen med gott samvete. Vi klimatkompenserar 100% av vår verksamhet, inklusive din resa till besiktningsstationen! Läs gärna mer om våra m​iljöinitiativ och hur vi arbetar för en grönare och säkrare framtid.

    

Full koll i appen eller e-posten

Tycker du att det är krångligt att hålla koll på när det är dags att besikta? Du kanske har fler än ett fordon att hålla reda på? Inget problem! Med vår ​mobil-app får du påminnelser direkt i mobilen eller så kan du välja att få påminnelser e-post och/eller sms genom att lägga t​ill dina fordon på vår hemsida.

I appen klickar du på knappen “När är det dags?” och kan där lägga till alla dina fordon genom att fylla i registreringsnumret. Du får sedan påminnelser om att boka besiktning varje år i god tid. Enklare än så kan det knappast bli.

Appen har en annan funktion som kan vara bra om man har ett eller flera fordon att hålla reda på. Vår Fordonsupplysning ger dig utförlig information om ett fordon, även här genom att fylla i registreringsnummer eller personlig skyltbeteckning.

Funktionen kan komma till nytta till exempel om du snabbt behöver ta reda på hur tungt släp du får dra eller det maximala antalet passagerare. Den är även en utmärkt extra säkerhet om du ska köpa ett begagnat fordon privat. Du kan snabbt kolla upp att de uppgifter som säljaren anger stämmer och status från den senaste besiktningen. Under fliken "Övrigt" kan du även vad ditt körkort tillåter.

Nästa vecka tänkte vi berätta lite mer om hur vi klimatkompenserar vår verksamhet och de initiativ vi stödjer för att bidra till en bättre miljö och högre säkerhet på våra vägar. Vi är givetvis väldigt glada över att vara Sveriges första 100% klimatkompenserade besiktningsföretag, men för miljöns skull hoppas vi att fler hakar på och gör sitt yttersta för att bygga en hållbar framtid - oavsett bransch!