NYHETER

Har du besiktat synen på länge?

17 oktober 2016 07:46
Opus Bilprovning och Synsam ingår samarbete för trafiksäkerheten
Det är inte bara din bil som behöver regelbunden besiktning för att vara försäkra att den är i toppskick. Samma sak gäller även för din syn. När gjorde du en synundersökning senast?

​Det är inte bara din bil som behöver regelbunden besiktning för att vara försäkra att den är i toppskick. Samma sak gäller även för din syn. När gjorde du en synundersökning senast?

Färre än hälften av alla tillfrågade bilförare kontrollerar sin syn regelbundet och mer oroväckande är att nästan en tredjedel säger sig ha svårt att se vad som står på vägskyltar på håll. Att bilförare har bra syn är väldigt viktigt för trafiksäkerheten på våra vägar.

Då synen för det mesta försämras långsamt är det lätt hänt att man vänjer sig vid att inte se allt knivskarpt och tydligt längre. Därför är det viktigt att regelbundet göra en synkontroll. Vi på Opus Bilprovning har gjort det lättare för dig som kund att få en synkontroll genomförd. När du besiktar bilen hos oss får du en voucher på en gratis synkontroll hos Synsam.

Sedan den 1 juli siter det självinstruerande syntavlor på våra besiktningsstationer. Där kan du själv kontrollera om du har behov av en utförlig synundersökning hos en optiker. Upptäcker du att så är fallet är det bara att du bokar en synundersökning på en Synsam-butik nära dig.

   

Vi ser även till miljön

Trafiksäkerheten är en av våra stöttepelare i verksamheten. En annan är att verka för en bättre miljö och en grönare framtid. Därför har vi sett till att klimatkompensera hela vår verksamhet till 100%. Det innebär givetvis att din besiktning hos oss är klimatkompenserad, men vi går ett steg längre och kompenserar även för din resa till och från besiktningsstationen.

Det är vi än så länge ensamma om i Sverige!

Pengarna går till olika projekt som verkar för att bevara regnskog och utbilda och understödja jordbrukare i dessa regioner i att bedriva ekologiskt hållbart jordbruk. Välj ett grönare alternativ du också nästa gång det är dags att besikta bilen!

   

   

Snart öppnar vi en ny bilprovning i Nacka!

Den 24 oktober öppnar vi en helt ny besiktningsstation för dig som bor eller jobbar i de södra delarna av Stockholm. Du kan redan nu boka besiktning på stationen Nacka-Storängen som ligger på Vattenverksvägen 4 i Nacka. På den nya etableringen kommer du till en start kunna besikta personbilar och lätta lastbilar. Till våren planerar vi även att öppna upp för besiktning av motorcyklar. Välkommen!