Boka din besiktning redan idag!

8 juli 2014 11:18

Boka din besiktning direkt via din dator, telefon eller surfplatta. Vi gör det enklare att hålla koll på besiktningen och du har stor valfrihet när det gäller att hitta en passande plats och tid.

Du har två vägar att välja på för att boka besiktning: http://boka-besiktning.se och http://boka-besiktning.nu här kan du boka kontrollbesiktning samt registreringsbesiktning av exempelvis dragkrok. Du kan välja att registrera dig som kund eller boka utan registrering. Om du registrerar dig så kan du välja att få påminnelser när det är dags att boka besiktning för dina fordon, samt få påminnelse om bokad tid så att du inte missar den. Om du har fler än ett fordon är detta väldigt praktiskt så att du är säker på att de alla har giltig besiktning. 

På http://boka-besiktning.nu/ fyller du först i CAPTCHA-koden som visas. Du fyller sedan i registreringsnumret för det fordon du vill besikta. På nästa sida visas fordonets modell och när det har besiktningsperiod. Kontrollera att fordonets registreringsnummer och modell stämmer innan du går vidare. Förutom vanlig besiktning kan du här också välja att lägga till ytterligare fordon att besiktiga samtidigt, såsom till exempel en husvagn som du brukar dra med din bil. Du kan också välja tilläggsbesiktningar. Om du till exempel planerar att montera en dragkrok på fordonet kan besiktningen av installationen genomföras samtidigt som kontrollbesiktningen. När du har valt besiktningarna du vill göra kommer du vidare till valet av station. Här kan du söka via stationsnamnet direkt eller välja en ort och få upp förslag på stationer i närheten. Du väljer sedan i vilken vecka du vill få förslag på tider. För att hitta en tid som passar kan du välja mellan morgon, förmiddag, mitt på dagen, eftermiddag, kväll eller hela dagen. Om du väljer att söka på område får du upp förslag på stationer i närheten som har tid under den period du valt. Om du valt en specifik station kommer du direkt till nästa steg som visar tillgänliga tider under veckan du valt. Klicka med hjälp av radioknapparna på den tid som passar dig bäst och bekräfta bokningen.

På http://boka-besiktning.se/ söker du först upp den station du vill besikta ditt fordon vid via kartan eller genom att söka på en ort. Håll muspekarern vid markören för den station du vill göra besiktningen vid på kartan och klicka "boka besiktning" via den länk som kommer upp. Om du vill läsa mer om stationen kan du klicka direkt på markören på kartan.

Kom ihåg att vi alltid garanterar besiktning inom 48 timmar för lätta fordon. Om du inte hittar en tid som passar vid den station du önskar, ring oss då på 0775-500 300 så hjälper vi dig!