Besiktiga dina sommarfordon innan de ställs undan för vintern

4 september 2013 08:51

Det kanske inte är det roligaste att tänka på när det fortfarande är varma och soliga septemberdagar, men snart kommer hösten och vintern och det är för de flesta dags att ställa undan motorcykeln, husvagnen, husbilen, veteranbilen och sportbilen för vinterförvaring.

Om du passar på att besiktiga dina sommarfordon innan de ställs undan för vintern så slipper du tänka på detta när nästa säsong börjar. Istället kan du njuta av fler vår- och sommardagar på vägarna! Det är en enkel rutin som sparar dig stress på våren när du vill ut och köra. Om det är något som behöver åtgärdas har du också gott om tid på dig i garaget under vintern att lösa detta. Det låter väl som en smart lösning?

Hobbyfordon (fordon äldre än 30 år) skall besiktigas vartannat år och tiden för besiktning bestäms utifrån senaste genomförda besiktning, så om du till exempel gör en besiktning nu i september kommer den att gälla fram till samma månad om 2 år. På så sätt kan du följa den här rutinen och alltid ha ett fordon med giltig besiktning när våren kommer. Veteranfordon (från 1950 och äldre) är befriade från besiktning, men det kan ju ändå vara en bra idé att göra en koll för din egen och andras säkerhet.

Du kan läsa mer om reglerna kring när just ditt fordon skall besiktigas här.

Inför vinterförvaringen är det också bra att tänka på att ta hand om ditt fordon på bästa sätt. Se till att du tvättar det ordentligt innan det ställs in i garaget så att inte smuts eller oljerester fräter på lacken eller andra delar. Tänk även på att rengöra däcken ordentligt av samma anledning, så håller de bättre och riskerar inte att torka ut och få sprickor.

Täck gärna över fordonet så att det inte bleks av eventuellt solljus som kommer in genom ett fönster och även för att undvika att det blir dammigt.

För att boka en tid eller få mer information om våra tjänster är du välkommen att ringa oss på 0775-500 300.