NYHETER

Besikta din bil med slutsiffra 7

16 november 2015 09:01
Opus Bilprovning - besikta slutsiffra 7
​Du som har slutsiffra 7 i registreringsnumret på ditt lätta fordon (personbil, lätt lastbil eller lätt buss) bör passa på att boka besiktning snarast möjligt. Den 1 december får ditt fordon annars körförbud.

​Du som har slutsiffra 7 i registreringsnumret på ditt lätta fordon (personbil, lätt lastbil eller lätt buss) bör passa på att boka besiktning snarast möjligt. Den 1 december får ditt fordon annars körförbud.

Hos oss på Opus Bilprovning är det enkelt att hitta en station i din närhet då vi finns utspridda över så gott som hela landet. Vi har dessutom en slippa vänta-garanti som säger att du ska få ditt lätta fordon besiktat inom 24 timmar. Om du inte hittar en tid som passar dig i vårt bokningssystem kan du titta på stationssidan för att se om någon station i närheten har öppet för drive-in. Med Opus Drive-In kan du komma förbi hos oss utan att boka tid i förväg. Om det fortfarande inte skulle fungera med ditt schema, ring då vår kundtjänst på 0775-500 300 så försöker vi hitta en lösning som passar dig.

   

Vinterdäcken på

Den 1 december är också ett viktigt datum av en annan anledning. Då måste vinterdäcken sitta på. I många delar av landet behövs de tidigare, men mellan den 1 december och 31 mars är det lagkrav på att de sitter på bilen när vinterväglag råder. Kom ihåg att det är förbjudet med dubbdäck i vissa delar av storstäder som Stockholm, Göteborg och Uppsala. Du som har dubbdäck måste här välja en annan väg i staden. Områden där det är förbjudet med dubbdäck markeras ut med den här skylten. Friktionsdäck är givetvis OK. Det kan också vara bra att tänka på att dubbdäck kan vara förbjudna om du ska köra utomlands, till exempel till Polen eller Tyskland.

Läs gärna våra tips om hur du säkert byter till vinterdäck och vad som är viktigt att tänka på för att se till att dina däck är i godkänt skick.

   

Mer än bara besiktning

Opus Bilprovning erbjuder många fler tjänster än den ordinarie kontrollbesiktningen. Hos oss kan du få diagnosbesiktningar av olika system och fullständiga fordonstester som ger dig en utvärdering av ditt fordons skick även om det inte är dags för besiktning. Ett utmärkt komplement när du vill köpa eller sälja ett fordon och vill ta reda på vilket skick det verkligen har.

För företagare erbjuder vi en företagsportal som underlättar administrationen av firmans olika fordon och vår mobil-app hjälper dig bland annat med att hålla koll på när det är dags för besiktning, när du ska byta däck och erbjuder hjälp med att larma om du skulle se eller råka ut för en olycka.

   

Opus Bilprovning samarbetar med Fordonskontroll

Som vi nämnde i vårt pressmeddelande för någon vecka sedan samarbetar vi nu med Fordonskontroll. Genom att integrera bokningen i Fordonskontroll går det nu lätt och smidigt att boka besiktning hos oss på Opus Bilprovning direkt via din inloggning hos Fordonskontroll. En klar förbättring för företag, kommuner och landsting som sköter sin fordonsadministration där.