Appen Opus Bilprovning – för både Android och iOS

16 december 2014 09:42 bilprovning-app

Du har väl inte missat vår app Opus Bilprovning som finns för både Android- och Apple-enheter? Om du inte har laddat ner den ännu bör du gå direkt till Google Play eller Apples App Store för att hämta ditt egna exemplar – helt gratis förstås!

Appen hjälper dig eller ditt företag till ett enklare och mer ekonomiskt fordonsägande och har även flera praktiska funktioner som ökar säkerheten på vägen och underhåller familjen på långresor.

Boka besiktning direkt i mobilen
Vi har nyligen lanserat vårt nya bokningssystem så nu kan du enkelt boka din besiktning direkt i appen. Välj din närmaste station, fyll i registreringsnumret, välj den besiktning du vill göra och boka en tid som passar. Du kan enkelt betala besiktningen när bokningen görs. Sen är det bara att åka direkt till stationen på den tid du har valt för att få din bil besiktad.

Besiktningsportalen för företag
Företagare kan använda appen för att hålla reda på företagets samtliga fordon och när det är dags för besiktning. I appen går det enkelt att se vilka fordon som är besiktade, avställda och vilka som behöver besiktning snarast. Det finns även möjlighet till fler tjänster som exempelvis besiktning av lyftanordning. Precis som för privatkunder går det att enkelt boka en tid direkt via appen.

Säkerhet på vägen
Opus Bilprovning-appen innehåller påminnelser så att du kommer ihåg när det är dags att byta till vinter- respektive sommardäck och ger dig tips och råd kring skötseln av dina fordon.

Appen har också en direktknapp för rapportering av olyckor. Via appen kan du ringa direkt till 112 och den ger dig hänvisningar kring hur du bäst identifierar var du befinner dig. Opus Bilprovning-appen har en funktion för att markera dina GPS-koordinater så att dessa kan överföras till räddningspersonalen som på så sätt snabbare hittar rätt. I denna funktion finns även ett antal frågor ställda – svaren kan vara bra att upplysa personalen på larmcentralen om.

Om du råkar ut för eller ser en viltolycka finns det en speciell knapp för detta. Det är väldigt viktigt att rapportera in om ett djur blir påkört, även om det skulle springa vidare. Att märka ut platsen med en viltremsa och rapportera in GPS-positionen till larmcentralen gör det lättare för viltskyddet att spåra upp ett skadat djur. Viltremsor finns att hämta på våra besiktningsstationer runt om i landet.

Kom ihåg besiktningen
Med funktionen ”När är det dags” blir det lättare att komma ihåg när det är dags för besiktning. Lägg till dina bilar genom att knappa in registreringsnumret. Appen ger dig sen en påminnelse i god tid så att du kan boka en besiktningstid när det passar dig.

Full koll vid köp och försäljning
När man köper eller säljer fordon är det viktigt att ha koll på hur både pappren ska skötas och tekniska detaljer man bör titta på. Under ”köp och sälj” ger vi dig tips på vad man bör undersöka och tänka på vid teknisk undersökning och provkörning. Appen innehåller också ett digitalt köpeavtal som gör att överenskommelsen blir tydligt nedskriven. Köpeavtalet kan du sedan välja att skicka vidare till en e-postadress eller skriva ut direkt från telefonen.

Kul på vägen
Funktionen ”Spel på färden” innehåller ett antal olika lekar som alla i familjen kan delta i under bilfärden. Klassiker som bilbingo och att hitta bilar av en viss färg blandas med frågetävlingar och kluriga ordlekar. Så känns långresan kortare!

Kan appen bli bättre?
Vi tar gärna emot förslag kring hur appen kan bli ännu bättre. Lämna en recension i App Store eller Google Play. Vi läser all återkoppling och använder den för att bygga ut och förbättra appen.