NYHETER

15 februari - Internationella barncancerdagen

15 februari 2016 10:00
Opus Bilprovning är ett Vänföretag till Barncancerfonden
​I Sverige är den vanligaste dödsorsaken bland barn i åldern 1 – 14 år, cancer. Opus Bilprovning stödjer Barncancerfonden och har gjort det tillsammans med Opus Group sedan starten december 2012. Opus Bilprovning är så kallat Vänföretag och stödjer organisationen med bidrag årligen. Barncancerfonden är helt beroende av bidrag och hela verksamheten med forskning inom barncancer samt stöd till drabbade familjer, finansieras helt av bidrag från företag och privatpersoner. Vårt bidrag från Opus Bilprovning, är därför viktigt.

​I Sverige är den vanligaste dödsorsaken bland barn i åldern 1 – 14 år, cancer. Opus Bilprovning stödjer Barncancerfonden och har gjort det tillsammans med Opus Group sedan starten december 2012. Opus Bilprovning är så kallat Vänföretag och stödjer organisationen med bidrag årligen. Barncancerfonden är helt beroende av bidrag och hela verksamheten med forskning inom barncancer samt stöd till drabbade familjer, finansieras helt av bidrag från företag och privatpersoner.

Den 15 februari är internationella barncancerdagen och det kommer i år att för första gången uppmärksammas med kampanj över hela världen. Barncancerorganisationer i 90 länder står bakom kampanjen för att uppmärksamma och sprida budskap om deras arbete. Låten "We are one" som har skrivits av Christophe Beck (som också har komponerat musiken till storfilmen Frost) används i kampanjen för att hedra alla barn i världen och speciellt barn som kämpar mot cancer. Barn föreslås spela in sin egen version av sångens refräng. Låten kommer att släppas på ett flertal musiktjänster.

I Sverige kommer Barncancerfondens lokala föreningar ordna med tusentals tända facklor och ljus landet över, för att hedra unga som drabbats av barncancer. 

Läs mer om barncancerfondens aktiviteter på: http://www.barncancerfonden.se/engagera-dig/event/internationella-barncancerdagen/

   

Opus Bilprovning stödjer Barncancerfonden