NYHETER

15 februari - Internationella barncancerdagen

10 februari 2020 07:00
Opus stödjer Barncancerfonden
På Barncancerfondens sajt kan du visa ditt stöd genom att tända ett ljus för barn som drabbats av cancer.

Barncancer är fortfarande den vanligaste dödsorsaken i Sverige för barn i åldern 1-14 år. Ungefär ett barn varje dag insjuknar i någon form av barncancer. 85 procent av alla barn överlever, men ca 7 av 10 överlevare drabbas senare av komplikationer. Det är betydligt många fler än för 30 år sedan. Men det räcker inte. Målet är 0 procent. Barnen är det finaste och viktigaste vi har. 

Tillsammans med Opus Group stödjer Opus Bilprovning Barncancerfonden. Opus Bilprovning är en så kallad Barnsupporter och stödjer organisationen med ett årligt bidrag. Barncancerfonden är helt beroende av bidrag. Forskningsverksamheten inom barncancer samt stöd till drabbade familjer, finansieras helt av bidrag från företag och privatpersoner. 

Den 15 februari är det internationella barncancerdagen då barn med cancer uppmärksammas. Vill du visa ditt stöd för barn och familjer som drabbats finns det flera sätt att bidra. Det arrangeras ljusmanifestationer denna dag runt om i landet, här ser du var du kan ansluta alternativt tända ett digitalt ljus på Barncancerfondens sajt! Du kan ge en gåva till Barncancerfonden, bli Barnsupporter eller varför inte starta en egen insamling.

Om du vill veta mer om barncancerforskning hittar du information på Barncancerfondens sajt.

   

Barnsupporter Företag Webbknapp