NYHETER

15 februari - Internationella barncancerdagen

15 februari 2019 09:00
​I Sverige är den vanligaste dödsorsaken bland barn i åldern 1–14 år, cancer. Opus Bilprovning stödjer Barncancerfonden och har gjort det tillsammans med Opus Group sedan starten december 2012.

​I Sverige är den vanligaste dödsorsaken bland barn i åldern 1–14 år, cancer. Opus Bilprovning stödjer Barncancerfonden och har gjort det tillsammans med Opus Group sedan starten december 2012. Opus Bilprovning är en så kallad Barnsupporter och stödjer organisationen med bidrag årligen. Barncancerfonden är helt beroende av bidrag och hela verksamheten med forskning inom barncancer samt stöd till drabbade familjer, finansieras helt av bidrag från företag och privatpersoner. 

Idag, den 15 februari, är det den internationella barncancerdagen och i Sverige tänder vi då ljus för att hedra alla barn och familjer som någon gång drabbats av cancer. För att sätta ljus på cancerfrågan så anordnar de lokala föreningarna både ljusmanifestationer och fackeltåg runt om i landet. På Barncancerfondens ljussajt kan de som vill, tända digitala ljus för att visa stöd.  
   

Barncancer i Sverige: 

  • I Sverige drabbas nästan varje dag ett barn av cancer
  • Bland barn i åldern 1-14 år så är cancer den vanligaste dödsorsaken
  • Ca. 80% av de drabbade barnen i Sverige överlever
  • 7 av 10 överlevare drabbas senare av komplikationer

    

Barnsupporter Företag Webbknapp

   

Läs mer om internationella barncancerdagen >>