Besiktningsperiod och inbjudan

Besiktningsperiod

När ska mitt fordon besiktas?
I vår mobil-app kan du enkelt se när det är dags att besikta alla dina fordon. Du kan även lägga in notiser som påminner dig när det är dags att boka din nästa besiktning. Läs mer om nya inställelseperioder här >>

   
Vad händer om fordonet inte besiktas i rätt besiktningsperiod?
Dagen efter periodens slut infaller körförbud som gäller till dess en besiktning utförts. Fordon med körförbud får inte användas förutom att köras kortast lämpliga väg till besiktning.

    
Kan jag besikta före fordonets besiktningsperiod?
Du väljer själv om du vill besikta ditt fordon tidigare än de intervall som anger när du senast måste besikta. Tiden till nästa besiktning räknas alltid från den månad då fordonet genomför en kontrollbesiktning. Här kan du se när ditt fordon senaste måste besiktas >>

   
   

Inbjudan och bokning

Skickar ni fortfarande ut kallelse till besiktning?
Ja, detta är en service till alla fordonsägare som får en påminnelse om besiktning eller inbjudan med föreslagen tid. Vi skickar inbjudan till fordonsägare i postnummerområden som ligger i närheten av våra stationer. Nu kan du även anmäla att du vill ha din inbjudan till besiktning via sms och/eller e-post. Du hittar anmälan direkt på förstasidan. Vill du ha påminnelser om när det är dags att boka besiktning direkt i din smartphone kan du ladda ner vår mobil-app helt kostnadsfritt, den finns för både iOS och Android.

   
   

Ägarbyte och ombokning

Om jag säljer min bil, bokas min föreslagna tid av?
Den förbetalda avgiften följer med bokningen och kan därför användas av den nya ägaren vi eventuell överlåtelse av bokad tid. Om inte tiden avbokas är det därför viktigt att kontakta kundtjänst för återbetalning. Om så inte sker innan den bokade tiden nyttjas av den nye ägaren upphör den tidigare ägarens rätt till återbetalning.

      
Vad händer om jag inte kan komma på min föreslagna tid?
Väljer du att inte bekräfta den föreslagna tiden på inbjudan så avbokas den automatiskt. Har du däremot bekräftat tiden genom att betala in besiktningsavgiften har tiden bokats och då måste du komma ihåg att avboka eller omboka din tid om du inte kan komma. Detta gäller även om du själv har bokat en tid via internetbokningen eller telefon.

   
   

Övrigt

Kan jag besikta ett annat fordon än det bokade på den förbetalda tiden?
Nej, varken tiden eller den inbetalda avgiften kan användas till ett annat fordon.

   
Jag har fått en föreslagen tid på en lördag eller söndag. Kan det stämma?
Ja, många av våra stationer har helgöppet. För mer information om gällande öppettider se respektive stations webbsida.