Registreringsbesiktning av fordon

Vill du boka registreringsbesiktning? Kontakta kundtjänst på telefonnummer 0775-500 300 för priser, bokning och mer information om hur du går tillväga.

Vår erfarenhet och kunskap om regler och rutiner kring registreringsbesiktning av fordon ger dig trygghet och en effektiv besiktningsprocess.

En registreringsbesiktning krävs när du har gjort en ändring eller vill registrera ditt fordon i Sverige. Den utförs enligt TSFS 2010:87 för att säkerställa fordonets tekniska identitet och se till att det uppfyller säkerhets- och miljökrav samt för att fastställa uppgifter till vägtrafikregistret. Nedan kan du läsa mer om vilken regbesiktning som passar dina behov.

   

Oregistrerat fordon

Registreringsbesiktning utförs på oregistrerade fordon, till exempel importerade fordon eller äldre tidigare registrerade fordon som inte längre har något registreringsnummer.

Vi utför bland annat registreringsbesiktning för personbilar, lastbilar, bussar, motorcyklar, släpvagnar med flera som ska registreras för vägtrafik i Sverige.

För att kunna boka en sådan regbesiktning på ditt oregistrerade fordon behöver du först en godkänd ursprungskontroll, vilken du ansöker om hos Transportstyrelsen.

När besiktningen är klar får du ett protokoll med resultat och efter godkänd besiktning får du ett registreringsbevis hemskickat med posten.

   

Mer information om regbesiktningen   

   

   

Registreringsbesiktning för fordon importerade från EU-land

Följ videon för att få all information du behöver om du importerat från ett land inom EU, till exempel Tyskland.

   

Importerat bil från tredje land?

Om du har importerat fordonet från till exempel USA visar videon nedan hur du ska göra för att få det registrerat. Du kan även kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

  

Läs mer på Transportstyrelsens webbsida om:

  • Fordonsimport och ursprungskontroll
  • Fordonsimport från början till slut
  • Ansök om ursprungskontroll

   

Pris och bokning

När måste du registreringsbesikta din bil och vad är kostnaden för det?

Priserna varierar beroende på till exempel typ av registreringsbesiktning, fordon, årsmodell eller ursprungsland. Du är alltid välkommen att ringa kundtjänst på 0775-500 300 för bokning och pris så berättar vi mer.

   

Behöver du hjälp med din registreringsbesiktning?

För övriga frågor om din registreringsbesiktning kan du fylla i formuläret nedan så kontaktar någon våra besiktningsingenjörer dig!