Gasolkontroll

Campar du säkert? Gör en Gasolkontroll och få en tryggare semester, endast 195:-

Gasolkontroll ger dig en tryggare semester i husbilen eller husvagnen. Vi kontrollerar slangar, rörledningar och övriga gasolkomponenter som har betydelse för säkerheten. Kontrollen ingår inte längre i den obligatoriska besiktningen för husvagn och husbil, så för din egen säkerhet bör du göra Opus Bilprovnings Gasolkontroll minst vartannat år.

Detta ingår i Gasolkontroll

Vi kontrollerar slangar, rörledningar och övriga komponenter samt identifierar skador, förslitningar och sprickor i och under fordonet. Fästanordningen för gasolflaskor kontrolleras och efter det sker en täthetskontroll.

   

Protokoll och märke

Efter genomförd gasolkontroll får du ett protokoll med resultatet och eventuella brister noterade. Är kontrollen godkänd får du även märket ”Genomförd Gasolkontroll” som fästs utanpå husvagnen eller intill gasolinstallationen.
Resultatet från kontrollen är endast rådgivande och rapporteras inte till någon myndighet. För din och andras säkerhet rekommenderar vi att alla brister åtgärdas innan fordonet används.

   

Bokning och pris

Opus Bilprovnings Gasolkontroll kostar 195 kronor och betalas direkt på stationen. Gör gärna gasolkontrollen i samband med din ordinarie kontrollbesiktning, prata med din besiktningstekniker eller boka hos kundtjänst på 0775-500 300.

Boka besiktning

Hos oss kan du boka besiktning för din bil, mc, släpvagn, husvagn, husbil och lastbil – eller betala, omboka/avboka en redan bokad besiktningstid.

Se lediga tider