Boka enskilt godkännande hos Opus Bilprovning

Enskilt godkännande

Vill du boka enskilt godkännande?
Kontakta kundtjänst på telefonnummer 0775-500 300 för priser, bokning och mer information om hur du går tillväga.

Enskilt godkännande enligt TSFS 2010:4 är en relativt ny godkännandeform och omfattar alla nya personbilar, lastbilar, bussar och släpvagnar som inte är typgodkända.

För vilka fordonskategorier ska enskilt godkännande tillämpas?

Personbilar, lastbilar, bussar samt tillhörande registreringspliktiga släpvagnar som inte omfattas av ett typgodkännande. Fordon som registreras i Sverige och har ett typgodkännande omfattas alltså inte av enskilt godkännande.

   

Vilka fordon gäller för kravet på enskilt godkännande?

Kravet på enskilt godkännande gäller endast fabriksnya fordon som importeras till eller tillverkas i Sverige (fordon som inte registrerats eller tagits i bruk tidigare i något land).

   

Hur ansöker jag om enskilt godkännande?

Fordonet ska ha en godkänd ansökan om enskilt godkännande från Transportstyrelsen innan kontrollen kan påbörjas. På transportstyrelsens webbsida hittar du tre olika sätt att göra anmälan om enskilt godkännande. När ansökan har kommit in till Transportstyrelsen upprättas ett ärende som i sin tur gör det möjligt för oss att genomföra en provning.

När besiktningen är klar får du ett protokoll med Transportstyrelsens beslut och efter godkänt "enskilt godkännande" får du ett registreringsbevis hemskickat med posten.

   
Läs mer på Transportstyrelsens webbsida om:
  • Enskilt godkännande
  • Ansökan
  • Provning
  • Beslut

Boka registreringsbesiktning

Priserna varierar beroende på till exempel typ av registreringsbesiktning, fordon, årsmodell eller ursprungsland. Du är alltid välkommen att ringa kundtjänst på 0775-500 300 för bokning och pris så berättar vi mer.

Vi klimatkompenserar för en grönare planet

Vi klimatkompenserar hela vår verksamhet!
När du besiktar ditt fordon hos oss
bidrar du till en bättre miljö. 

Tack för att du väljer Opus Bilprovning!