Besiktning

Klimatkompenserade besiktningar

Med vårt breda utbud täcker vi marknaden för att hjälpa både privat- och företagskunder till ett säkrare och mer ekonomiskt fordonsägande. Den återkommande kontrollbesiktningen är bara en i mängden.

Ett säkert och miljömedvetet Sverige är viktigt för oss och vi hjälper dig att hitta eventuella skador på din bil i tid samt ser till att ditt fordon inte släpper ut mer avgaser än nödvändigt. 

Klimatkompenserad kontrollbesiktning

Vi garanterar alltid lätta fordon en besiktningstid inom 24 timmar och tunga fordon en tid inom en vecka.

Denna typ av besiktning är återkommande samt lagstadgad och vi kontrollerar både fordonet ur miljö- och säkerhetsaspekter. När kontrollen är klar får du ett protokoll med fordonets resultat och vad som eventuellt behöver åtgärdas. Läs mer om denna typ av kontroll.

Tips! Du vet väl om att du på flera av våra stationer kan boka besiktningstid för både din bil och släpkärra samtidigt?

   

Klimatkompenserad efterkontroll

Om din personbil har brister vid kontrollbesiktningen som kräver en ombesiktning, erbjuder vi alltid en tid för obokad efterkontroll inom 20 minuter (50% rabatt om du mot förmodan behöver vänta mer än 20 minuter).

Under stationernas öppettider kan du alltid göra en efterkontroll på din personbil utan att boka besiktningstid i förväg.

Tips! Kolla in våra checklistor inför besiktningen för att undvika onödiga anmärkningar som kan leda till ombesiktning.

    

Klimatkompenserad registreringsbesiktning

För importerade fordon, ombyggda fordon eller ett oregistrerat fordon som skall tas i bruk, behövs en registreringsbesiktning genomföras. Vad är det mer som gäller?

Tips! På sidan Registreringsbesiktning finns det informationsfilmer för att det ska bli enklare för dig att importera fordon.

   

Drive-in-besiktning

Vill du göra en kontrollbesiktning eller efterkontroll på din lätta personbil utan att boka tid? Alla våra stationer erbjuder en besiktningstid utan att du bokat i förväg. Du hittar mer om stationernas öppettider och aktuell drive-in-status på stationssidornaFörutom detta har vi flera garantier som sparar din tid. 

   

Ska du köpa eller sälja din bil?

Våra klimatkompenserade diagnosbesiktningar passar utmärkt för att kolla skicket på ditt fordon vid köp eller försäljning, eller om du vill ha en uppdaterad stuts på ditt fordon. Vi har dessutom flertalet tjänster som du kan kombinera besiktningen med som ökar din egen och dina medtrafikanters trygghet. Tack vare dessa sparar du både tid och pengar och vet att du alltid åker säkert.

Vi på Opus Bilprovning arbetar med ständiga förbättringar och vårt mål är att det ska bli enklare och bättre för dig som kund. Vad du än har för behov eller önskemål när du ska besikta, tar vi tacksamt emot dina förbättringsförslag.

Kontakta oss på 0775-500 300 eller prata med din tekniker när du besöker oss så tar vi tillvara på dina önskemål.

 

Bokning, inbjudan och påminnelser

Nyhet! Nu erbjuder vi inbjudan till besiktning via sms och/eller e-post.

Vill du slippa att hålla ordning på när det är dags att besikta ditt fordon?

För att göra det enklast möjligt för dig som kund kan du välja att få inbjudan till dina besiktningar via e-post och/eller sms. Anmäl dig här på webben och få denna tjänst kostnadsfritt.

Du kan även få påminnelser om när det är dags att boka besiktning direkt i din smartphone genom att ladda ner vår mobil-app. Den är gratis och finns för både iOS och Android!

Har du synpunkter, önskemål eller vill ha hjälp att boka via telefon är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefonnummer 0775-500 300.

När är det dags att besikta?

Osäker på när du ska besikta din bil? Du hittar svaret här och i vår app "Opus Bilprovning".

Boka besiktning

Boka besiktning direkt på webben eller genom vår kundtjänst på telefonnummer 0775-500 300.

Vi klimatkompenserar för en grönare planet

Vi klimatkompenserar hela vår verksamhet!
När du besiktar ditt fordon hos oss
bidrar du till en bättre miljö. 

Tack för att du väljer Opus Bilprovning!